söndag 29 mars 2015

Sossarnas Mona

Jag saxar ur floran på nätet det jag tycker kan vara intressant.

Invandrarna sänker den svenska skolan.

Publicerad: 29 mars, 2015 kl 12:00 under kategorin Mångkulturen.

”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka” – Mona Sahlin

Sjumilaskolan i numera ökända Biskopsgården i Göteborg har 98% invandrarelever. Förra året gick hälften av niorna på Sjumilaskolan ur grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Knappt 40 procent av sistaårseleverna hade godkänt i samtliga ämnen, vilket ändå är en klar förbättring gentemot året innan då endast var femte klarade samtliga ämnen, tycker GP.

Multikultiskolans rektor känner inget ansvar alls för detta, utan vill istället ha mer skattepengar att kasta i sjön på diverse flummiga multikultiprojekt.

– Jag skulle vilja att skolor som vår, som har riktigt låga resultat i Sverige, kanske fick en skyddande hand från statligt håll, säger Anna Hjärne.

– Att vissa skolor särskiljs lite när man sätter budgeten, som bygger på uträkningsmodeller där jag tycker att vi kanske inte alltid kan jämföras med andra skolor.

– Vi är en stadsdel där vi har väldigt olika förutsättningar för olika skolor, en segregerad stadsdel. Det borde ligga i allas intresse att ta det kompensatoriska uppdraget på väldigt stort allvar. Vi utbildar ju landets framtid, säger Hjärne.

Vad Hjärne menar är att vi hjärntvättar landets framtid till lydiga socialister, åtminstone de 2% etniska svenskar som fortfarande vågar gå till Sjumilaskolan. De resterande 98% är förmodligen redan hjärntvättade hemifrån av systerideologin islam, och immuna mot mantrat om alla människors lika rätt och värde.

Cristian Popescu är skolvärd sedan ett och ett halvt år tillbaka. Han möter eleverna varje dag och vittnar om att Sjumilaskolan ställs inför större utmaningar än många andra skolor.

– Mer än hundra av våra elever är nyanlända. Vissa av dem har aldrig gått i skolan och har ofta svårt med språket. Det är klart att det kräver resurser att hantera, säger han.

– Och sen kan jag inte förstå varför det har blivit så att den här skolan har 98 procent ungdomar med invandrarbakgrund, medan Torslandaskolan i samma stadsdel har lika många svenskar. Både skolor, elever och personal har mycket att lära sig av varandra och lösningen måste vara en blandning.

Det är helt enkelt så att Torslanda är ett välbärgat område, långt ute på västra Hisingen och långt ifrån de livsfarliga betongghetton sjuklövern har skapat de senaste decennierna. Torslandaborna har helt enkelt betalat för att slippa mångkulturen, som så många andra välbeställda etniska svenskar.

Skolorna Västra Hisingen

Andel avgångselever med gymnasiebehörighet 2014 (procent):
Nordlyckeskolan, Torslanda 99,3
Torslandaskolan, Torslanda 95,9
Trulsegårdsskolan, Björlanda 96,8

Källa: SDN Västra Hisingen

Sämsta skolorna i Göteborg

Andel avgångselever med gymnasiebehörighet 2014 (procent):
Ryaskolan, Biskopsgården 39,2
Vättleskolan, Angered 40,7
Hjällboskolan, Hjällbo 45
Sandeklevsskolan, Bergsjön 46,7
Sjumilaskolan, Biskopsgården 50

Källa: Skolverket

Read more: http://www.exponerat.net/invandrarna-sanker-den-svenska-skolan/#ixzz3Vlo6hLmw

Kopierat av Thore Hult.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar