söndag 29 mars 2015

Islamofobin

Jag kopierar artiklar som är intressanta

Be om ursäkt för Eskilstunafobin. Publicerad 28 mars av Nima Gholam Ali Pour Krönika

Den 13 mars publicerade polisen i Södermanland ettpressmeddelande där man skrev att moskébranden i Eskilstuna den 25 december 2014 inte var något attentat. Fredrik Wallén, kommunikationschef i Polisregion Öst uttalar sig:

”Den samlade utredningen bedöms av polisen utesluta ett ‘attentat’ mot moskén utifrån. De uppgifter som kom till polisen, medan polis- och räddningsinsatsen vid själva branden fortfarande pågick, om att någon eller några personer skulle ha kastat in något i moskén och sprungit från platsen kan avfärdas. Det finns ingenting i utredningen som styrker att det handlar om något annat än helt obefogad ryktesspridning bland åskådare på platsen.”

Polisen har gjort en omfattande förundersökning och menar att ”genom de tekniska undersökningar och mängden av förhör kan det uteslutas att branden startat genom att något kastats in i lokalen och det finns inga uppgifter alls i utredning som pekar på att för moskén utomstående personer funnits i den när branden startade.” Så branden startade inte genom att någon kastade någonting i moskén och de som fanns i moskén och kunde ha orsakat branden var alla församlingsmedlemmar. Någon lekte med tändstickor istället för att be till Allah.

Vilka var då dessa personer som ägnade sig åt det som polisen kallar ”obefogad ryktesspridning”?
Vilka var dessa personer som anklagade Eskilstunaborna för att ha bränt ner en moské? Ordföranden för Islamiska förbundet i Sverige, Omar Mustafa, verkar ha vetat alla möjliga saker innan polisens förundersökning var avslutad. Bland annat beskrev Omar Mustafa moskébranden som ett ”terrordåd” samtidigt som han anklagade någon från att ha gått från ”ord till handling”. Det är idag okänt vem denna aktör är som har gått från ”ord till handling”. Med tanke på att Omar Mustafa visste så mycket om vem som låg bakom branden vore det konstigt om polisen inte hade förhört honom.

En annan ryktesspridare var justitieminister Morgan Johansson vars första uttalande lydde:
”Det är ett avskyvärt illdåd, och jag hoppas att de skyldiga kan gripas. Motivbilden är ännu inte klarlagd, men det är svårt att tro annat än att detta grova våld riktades mot muslimer som grupp och islam som religion. Det är ett fegt angrepp på religionsfriheten och på enskilda människor. Det kan vi inte acceptera i Sverige. Vårt land måste stå upp mot främlingsfientlighet och islamofobi och för grundläggande mänskliga rättigheter. Våra tankar går till de skadade.”

Jonas Sjöstedt skrev helt enkelt på Twitter:

”Upprörande och sorgligt med den anlagda branden i moskén i Eskilstuna.”
Hade Jonas Sjöstedt själv försökt bränna upp moskén eller visste han någonting som polisen inte kände till? Gustav Fridolin var ännu mer säker på sin sak än Sjöstedt:
”Idag blev Sverige kallare. Attacker mot lokaler där människor utövar sin tro har inlett de allra mörkaste kapitlen i vår historia. Det är en attack mot vår demokrati och alla oss som är Sverige. Vi måste visa att vi som tror på öppenhet och humanism är så många fler än hatarna. Det kräver en aktiv politik mot islamofobi och annan rasism, inte minst i skolan.”

Det verkar som om Gustav Fridolin känner en rasist som försökt bränna ner moskén i Eskilstuna. Polisen måste verkligen förhöra Gustav Fridolin så han avslöjar vem denna rasist är.
Man skäms verkligen när man går igenom dessa uttalanden. Förutom dessa politikers och debattörers fördomar om att Eskilstunaborna är islamofober som vill bränna moskéer, så fanns det inga bevis på att någon hade attackerat moskén i Eskilstuna. Vi har mer Eskilstunafobi i den politiska debatten än vad vi har islamofobi.

I tre månader har befolkningen i Eskilstuna demoniserats för att någon i den här moskén var slarvig. Gustav Fridolin har fel. Sverige har inte blivit kallare. Det är politikerna som har blivit dummare. Om jag utan något som helst bevis hade anklagat muslimer för att ha bränt ner en kyrka i Eskilstuna så hade jag kallats islamofob. Så alla de politiker och debattörer som utan något som helst bevis anklagade Eskilstunaborna för att ha bränt ner en moské är Eskilstunafober.
Efter tre månaders demonisering av Eskilstunaborna så borde alla fördomsfulla politiker och debattörer som utan några bevis anklagade Eskilstuna för det ena och det andra, be om ursäkt.

Dessutom har vi alla en plikt att kärleksbomba Eskilstunaborna. Man ska inte bli utsatt för demonisering bara för att man lever i Eskilstuna.
Visst finns det diskriminering av muslimer. Men glöm aldrig att varje månad kommer fler och fler muslimer till Sverige eftersom det finns större tolerans mot muslimer i Sverige än i alla muslimska länder och större delen av Europa. Om islamofobi verkligen var ett problem i Sverige så skulle muslimer fly från Sverige, som judarna gör. Fler och fler judar flyr från Sverige eftersom antisemitism är ett riktigt problem. Det är en antisemitism som har sitt ursprung bland invandrare från Mellanöstern. Islamofobin däremot är ett spöke under en säng.

Vissa av oss är mogna nog att inte tro på spöken. Andra borde mogna de med. Den dagen färre muslimer kommer till Sverige och fler muslimer börjar lämna Sverige så borde vi oroa oss för islamofobi. Idag, när Sverige är ett av Europas mest attraktiva länder för muslimer, är det svårt att förstå politikernas besatthet av islamofobin.
Nima Gholam Ali Pour


Kopierat av Thore Hult.


Höga böter för dansk imans uppmaning till mord på judar.

Publicerad 21 mars av Annika Hansson i Utrikes

10 000 euro, cirka 93 000 kronor, i böter. Det är priset som en dansk imam måste betala för att han uppmanat till mord på ”sionistiska judar”.

“Döda varenda en. Skona ingen av dem. Få dem att lida fruktansvärt”. Det var något av innehållet i den bön som Abu Bilal, imam från den omstridda Grimhøjmoskéen i Aarhus, riktade till Allah när han i somras gästade en moské i Berlin i samband med en fredagsbön.

Som Samtiden då skrev, väckte den kontroversielle imamens uttalande stor uppmärksamhet och reaktionerna i Danmark blev omedelbara. Från politiskt håll kom kraftiga fördömanden och representanter för både Venstre och Dansk Folkeparti kom krav på att Abu Bilal skulle utvisas. Eller som Inger Støjberg, Venstres politiska ordförande i skarpa ordalag uttryckte sig i en intervju med B.T.:
− Kan han kastas ut ur landet, så tycker jag att han ska packa ihop sina saker, för han hör inte hit.

Även Manu Sareen, integrationsminister, Radikale Venstre, tog bestämt avstånd från imamens appell till mord ”på sionistiska judar” som han, precis som Inger Støjberg, menade kunde vara straffbar.
Bilals predikan filmades och visar hur han i sin bön till Allah bland annat säger: ”Räkna dem och döda dem var och en. Skona ingen av dem. Få dem att lida förfärligt.”

Videon ledde till att Bilals uttalanden inte bara väckte den danska polisens uppmärksamhet utan även den tyska åklagarmyndighetens, som lät förstå att åtal för hets mot folkgrupp var att vänta. Ett sådant kom också i februari. Och nu har dom avkunnats: 10 000 euro i böter eller – om han inte betalar – sex månader i fängelse.

Till danska TV2 Nyhederne har Abu Bilal tidigare sagt att hans uppmaning eller bön inte gäller judar i allmänhet utan bara de som har dödat människor i Gaza:
− Jag har bett Gud förgöra de judar som mördar oss.

Även i Danmark har det funnits tankar på ett liknande åtal mot imamen, efter att Katrine Winkel Holm, ordförande för Trykkefrihedsselskabet, i somras anmälde honom till dansk polis, som dock har avvaktat hur utfallet skulle bli i Tyskland, skriver Berlingske.

Abu Bilal har överklagat domen och anser sig vara helt oskyldig:
− Varför ska jag betala något när jag inte har gjort något? Jag har bara bett Gud att döda de sionister som har dödat våra barn i Gaza, säger han till DR Østjylland.

Kopierat av Thore Hult

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar