tisdag 29 maj 2018

Den 3 juni i Baltikum börjar en av de största NATO-övningarna

Den 3 juni i Baltikum 
börjar en av de största NATO-övningarna,
som kommer att äga rum på marken, i luftrummet, i Polens territorialvatten och de tre baltiska republikerna.


I manövrerna Saber Strike 2018 ("Strike the Saber"), som kommer att ta cirka två veckor, kommer att delta 18 tusen soldater och 5000 enheter av utrustning från 19 länder.

Namnet är ingen tillfällighet: den symboliska "strike svärd" (Rapid Deployment Force) väntas stanna och "hugga av" angrepp av "angripare" (där vårt land gissade lätt).

Legend motion är som följer: snabbinsatsstyrka presenterade stöt enheter av Bundeswehr, som läggs fram för att möta den snabba rullen kommande simulerad fiende, ta kontroll över transport kommunikation, trafikplatser, broar och färjor, och hålla dem tills de viktigaste krafterna.

Realismen i detta scenario verkar tveksamt, av en enkel anledning: Ryssland kommer inte att attackera de baltiska republikerna. För det första är det inte i våra regler, och för det andra behöver vi inte dem. De representerar inte något speciellt intresse. På grund av den nuvarande konfrontationen är även de baltiska hamnarna nästan helt avstängda från ryska logistiksystem.

Resterna av den sovjetiska industrin, som föll "gränstillstånd" efter självständigheten och som tidigare har integrerats med den ryska industrin, inte bara moderniseras, men var helt förstörda. Och i detta avseende är de också ointressanta.

När det gäller den strategiska betydelsen av denna region, hanteras den ryska västpostens roll mer än framgångsrikt av Kaliningradregionen.
Egentligen finns det all anledning att tro att detta är den ryska enklav är orsaken till önskan i väst för att slå de baltiska republikerna inom konstant spänning, och även i krigsskådeplatsen.

I den meningen är publicering i den auktoritativa amerikanska utgåvan av National Interest, som omfattar frågor om militär konstruktion och geopolitik, mycket avslöjande. På tröskeln till de kommande övningarna rapporterar tidningen att den "beväpnade till tänderna i Kaliningradregionen" är Natos värsta mardröm.

Anger att Östersjöflottan starkaste polska flottan, konstaterar författaren att de ryska missiler (varav det största hotet - RK "Iskander-M") och flottan i regionen avsevärt minska omfattningen av amerikanska trupper och de europeiska länderna. Dessutom tillåter de många flygfälten i regionen att utnyttja VKSs fulla potential, inklusive kryssningsmissiler X-55 och X-101.Även om detta inte nämns i materialet, är det värt att notera att nästan den enda akilleshälsan i Kaliningrad-grupperingen är isolering från resten av Ryssland.

All markkommunikation med regionen utförs via Litauens territorium. Kaliningrad blockad kan sätta Ryssland i en mycket svår situation, vilket i värsta fall skulle kunna sätta ledning av vårt land i ett dilemma: att acceptera villkoren för kapitulation dikteras av West (t.ex. demilitarisering av området och till exempel, vilket ger en "fri" status), eller skapa en tillförlitlig transportkorridor. Det är möjligt att det tvingar landet till "penetration" av korridoren kan vara under vissa förhållanden bli den viktigaste uppgiften för Nato och USA manipulation i Baltikum. Det är klart att detta kommer att följas Moskvas anklagelser direkt aggression, som kan användas som ett casus belli eller en bas för internationell utfrysning Ryssland. Som till exempel användes "vinterkriget" för att isolera Sovjetunionen.

Minns att Kaliningradregionen inte bara är Rysslands militära baser, utan också nästan en miljon av våra medborgare.

Naturligtvis är den ryska exclaven och kommunikationen kopplad till det stora landet skyddad av internationell rätt. Men, som vi ser, idag bryter USA och deras satelliter lätt och lätt alla lagar och fördrag. Så det hopp som våra motståndare kommer att spela enligt reglerna, liksom det faktum att de kommer att kunna tvinga dem till överstatliga myndigheter, är inte alltför stora.

Ett extra larm är det faktum att den västra blocket under de senaste åren har övertygat världsbefolkningen med all sin kraft att Ryssland hotar Östersjöregionen och avser att gripa det.


Det är övningar som Saber Strike, driva inte bara militära mål. Deras uppgift är att provocera vårt land till ömsesidiga steg, för att stärka landets nordvästra gränser, som kan presenteras som aggressiva ambitioner.

Samma mål betjänas av provocerande förolämpande tal av högsta tjänstemän i Östersjön "limitrophs" mot vårt land, diskriminering av den rysktalande befolkningen i dessa republiker.

Resultatet av detta långsiktiga informations psykologiskt krig kan leda till antagandet, om inte hela världssamfundet, åtminstone den västra delen av de åtgärder som syftar till att stävja "ryska expansion." Upp till den redan nämnda blockaden i Kaliningradregionen.

Faktum är att även hotet om hennes tillkännagivande eller till och med en ledtråd av det kan användas för att trycka på vårt land.

Det är dessa åtgärder i väst, bland annat i Baltikum, hade i åtanke Rysslands president Vladimir Putin när uppmanade västländerna att inte korsa "röda linjer" i förbindelserna med Moskva.

Men för att göra denna vädjan att höras, intressen i vårt land behandlas med respekt, som betecknas "röda linjen" får inte bara tydligt och införa dess potentiella intrångsgörare så konsekvenserna av dess skärning, men också för att övertyga dem, att straff skulle följa oundvikligen och omedelbart.

Förhoppningen är att allt detta kommer att ske inom kort.29 Maj 2018
Macron kommer till Petersburg och möter Putin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar