onsdag 28 mars 2018

Jan Ivarson skriver

Jag hittade något otroligt bra.
Läs detta av Jan Ivarson

617. VEM VILL BÖRJA JOBBA NÄR SKATTEN TAR TVÅ TREDJEDELAR?
av Jan Ivarson, 2018-03-28.


En av valfrågorna kommer att handla om hur fler skall komma i arbete. Nationalekonomen Hans Jensevik har ett förslag. Ta del av hans video på Youtube genom att söka på hans namn.
I videon ”Ersätt Arbetsförmedlingen med en Jobb-App i mobilen” beskriver han ett enkelt sätt för arbetslösa att bli företagare utan att belastas av bokföring och skattebyråkrati.


Förslaget innebär att staten tar fram en jobb-app som den arbetslöse laddar ner och registrerar sig i. Med den blir han en företagare och kan erbjuda sina tjänster, t. ex. för enklare fastighetsskötsel. Jensevik redovisar ett exempel som baseras på en inkomst av 100 kronor, från vilken appen automatiskt drar skatter och avgifter.
20 kr går till moms, kvar är 80. Vidare dras 19,13 i sociala avgifter, 32 kr i inkomstskatt och 1 kr i försäkring per faktura. Summa skatter och avgifter blir kronor 59,61. Disponibel inkomst blir 40,39.

Köpkraft på inköp efter medelmoms om 15 % (matvaror 12 %) blir ca 33 % eller en tredjedel av en intjänad hundralapp. Då är motiveringen måttlig att gå från skattefritt försörjningsstöd till arbete, särskilt för nysvenskar som inte varit vana vid att betala skatt.

Regeringen har insett det. Därför har den uppfunnit subventionerade Extratjänster för att på konstgjort sätt få ner arbetslösheten. Det fungerar så länge staten har råd.

Arbetsinkomst måste jämförs med bidragen. En uppgift på nätet är att en nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får följande bidrag varje månad: 6 776 kr i etableringsersättning, 3 000 kr i etableringstillägg, 3 754 kr i barnbidrag, 3 819 kr i underhållsstöd och 4 900 kr i bostadsbidrag.
Totalt = 22 249 kr per månad – skattefritt.

Det stora problemet är att låga arbetsinkomster inte är bättre än att leva på bidrag.
Jan Ivarson
Politiskt obunden


Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.


Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!
Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/616-statskontorets-vardegrund/

Kopierat av Thore Hult

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar